Veelgestelde Vragen

De stichting achter dit initiatief, de ontwerpers en het reclame- en PR-bureau werken geheel belangeloos mee aan de actie. Alle winst die er wordt gemaakt komt ten goede aan alzheimer onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum. Dit is dus exclusief kosten die gemaakt moeten worden voor de productie van de sokken en transport. Per paar sokken en per boekje gaat er minimaal €5,- rechtstreeks naar alzheimeronderzoek

Met de aankoop van Alzheimer SOCKS steun je onderzoek naar Alzheimer in het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam. Voor meer informatie over de huidige lopende onderzoeken kun je meer informatie vinden op de website van het VUmc: www.alzheimercentrum.nl.

- Elk kwartier komt er een Alzheimerpatiënt bij
- 10% van de Alzheimerpatiënten is jonger dan 65 jaar
- Alzheimer is de duurste ziekte in Nederland
- Van de top 10 doodsoorzaken is dementie de snelst groeiende
- Er zijn nu ongeveer 250.000 mensen met dementie in Nederland
- In 2050 hebben 500.000 Nederlanders dementie, merendeel ziekte van Alzheimer
- 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie
- Ziekte van Alzheimer kan nog niet genezen worden, maar wel behandeld

Het VUmc Alzheimercentrum heeft als doel om de ziekte van Alzheimer zo snel mogelijk behandelbaar te maken. Maar hier is geld voor nodig, veel geld. Het geld dat wordt opgehaald is dan ook hard nodig.

Alle winst die er wordt gemaakt komt ten goede aan alzheimer onderzoek aan het VUmc Alzheimercentrum.

Het VUmc Alzheimercentrum en Alzheimer Nederland hebben samen met partners uit het bedrijfsleven het Alzheimer Lab opgericht. Het Alzheimer Lab is een uitdagend programma waarbij teams van toptalenten de uitdaging aangaan om een social venture op te richten waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer bij het VUmc Alzheimercentrum. De Alzheimer SOCKS stichting is een van de resultaten van dit initiatief.

Ja dat kan. Alle schenkingen zijn meer dan welkom, klein of groot. Een schenking kun je hier doen via de webshop, daar kun je een schenking met bedrag naar keuze toevoegen als product in je winkelmandje.

Bestellen via de webshop

Bestellingen uit de webshop van www.alzheimersocks.nl worden binnen 4 dagen geleverd.

Jouw bestelling kun je volgen middels de track & trace code en de link die je hebt ontvangen in de mail met de verzendbevestiging. Als je op de link klikt en de track & trace code invult kun je zien waar jouw bestelling zich in het proces bevindt. De leveringstijd is naar schatting 4 werkdagen.

Als je een bestelling plaatst dan betaal je €3 verzendkosten. Wij stellen deze verzendkosten voor rekening van de koper om zoveel mogelijk geld te kunnen gebruiken voor onderzoek naar alzheimer.

Grotere orders voor bedrijven op rekening kunnen per e-mail worden doorgegeven. Dan ontvang je een factuur en na betaling zal de bestelling binnen 4 werkdagen bij uw bedrijf worden bezorgt.

Als jij niet kan betalen op onze website, probeer dan de volgende stappen:
- Controleer of je alle gegevens correct hebt ingevuld
- Controleer de internetverbinding
- Mocht dit niet werken, probeer het dan opnieuw door de pagina te herladen of een andere webbrowser te gebruiken.

Nee dat kan helaas niet. Bestellingen die zijn geplaatst op de website kunnen uitsluitend naar adressen binnen Nederland worden verzonden.

Website & privacy

Alle transacties worden verwerkt door SPRYNG internationale betaaldiensten. Je gegevens zijn volledig veilig en worden alleen gebruikt voor het tot stand brengen van de betaling.

We gebruiken cookies voor het verzamelen van gebruikersdata om de website goed te laten functioneren. De cookies worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en worden niet gedeeld met derde partijen

Wanneer je je bestelling plaatst, word je gevraagd een aantal persoonlijke gegevens in te voeren. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het verzenden van de bestelling.

Problemen bij bestellen & Retouren

Als de order bij ons binnen is, dan kan deze helaas niet meer gewijzigd worden. Als je de bestelling hebt ontvangen dan kun je ervoor kiezen het te retourneren.

Als het niet lukt om jouw bestelling te plaatsen, controleer dan of je alle informatie correct hebt ingevuld. Mocht dit het probleem niet oplossen controleer dan de internetverbinding, herlaad de website, of probeer een andere webbrowser.

Check je spam folder, het kan zijn dat de bevestigingsmail aangezien wordt voor spam en hier terecht komt. Je zou binnen 1 uur een bevestigingsmail moeten ontvangen. Is dit niet het geval, neem dan contact op via info@alzheimer-nederland.nl.

Als je bestelling beschadigde of verkeerd verpakte items bevat, dan kun je het product retour sturen. Zie de retourprocedure.

Als er een artikel van je bestelling ontbreekt, dan kun je contact met ons opnemen via info@alzheimer-nederland.nl

Bij ontevredenheid of klachten, heb je het recht jouw bestelling tot 30 dagen na aankoop te retourneren, mits de producten onbeschadigd zijn.

Als je de producten die je hebt ontvangen wilt ruilen of retourneren dan stuur je deze naar ons terug. Volg hiervoor de stappen op het retourformulier, vul het formulier in en stuur het met de onbeschadigde producten terug naar het adres op het retourformulier.

Na ontvangst van het pakket zullen wij het geld terugstorten. Wij vragen begrip voor het feit dat wij als ANBI stichting de kosten voor de retourzending niet kunnen overnemen. Je dient dus zelf het pakket te frankeren.

De sokken

Deze twee verschillende sokken symboliseren de verwarring waarmee mensen met alzheimer dagelijks te maken hebben. Door de sokken te dragen maak je Alzheimer bespreekbaar.

Truus en Riet Spijkers hebben zich belangeloos ingezet voor de campagne van Alzheimer
SOCKS.

De herkomst van de sokken is Azië. De fabriek Interloop heeft CSR zeer hoog in het vaandel staan. Zij voldoen aan de strengste eisen mbt welzijn van hun werknemers, maar hebben recent ook een award gewonnen voor het meest duurzame bedrijf. Kortom, Interloop onderscheidt zich juist hierdoor tov andere bedrijven in Azië. Kijk voor meer info op www.interloop-pk.com.

De Alzheimer SOCKS worden in een fabriek gemaakt waar uitsluitend gewerkt wordt met hoogwaardige materialen. Daarnaast staan bij deze fabriek het milieu en het welzijn/de arbeidsomstandigheden van de medewerkers voorop. Hiervoor beschikt men ook over diverse certificaten die dit bevestigen en borgen.

We fotograferen al onze items met de intentie een realistische weergave van de producten op de site te geven. Het product zal dus niet of nauwelijks afwijken van wat je ziet op de foto’s.

De sokken zijn verkrijgbaar in de maten 27-30, 31-34, 35-38, 39-42 en 43-46. De sokken volgen de Europese schoenmaten, maar vallen relatief klein en kunnen nog iets krimpen in de was.

Er zijn sinds dit jaar ook kindermaten beschikbaar! Voor de kleinste maten kun je van de volgende leeftijden uitgaan:
- Maat 27-30 voor 4 tot en met 6 jarigen
- Maat 31-34 voor 7 tot en met 9 jarigen

De Alzheimer SOCKS zijn verkrijgbaar bij Jumbo, Jeans Centre en Sodexo vanaf 21 september. Vanaf 19 oktober zullen de sokken ook via Bol.com te koop zijn. Daarna zijn de sokken uitsluitend te koop via de webshop www.alzheimersocks.nl.

Ja. Voor de kleinste maten kun je van de volgende leeftijden uitgaan:
- Maat 27-30 voor 4 tot en met 6 jarigen
- Maat 31-34 voor 7 tot en met 9 jarigen

De sokken bevatten 78% katoen, 20% polyamid en 2% elasthan. Op het etiket van de sokken staat het wasvoorschrift duidelijk aangegeven.

De sokken vallen relatief klein en kunnen nog iets krimpen in de was.

Dit is helaas niet mogelijk omdat dit extra kosten met zich meebrengt en we zoveel mogelijk opbrengsten aan het onderzoek naar Alzheimer willen overhouden.

Het Borre Boekje

Het boekje is geschreven door de Nederlandse auteur: Jeroen Aalbers. Jeroen is onder andere bekend als schrijver van de Borre boekenreeks. Het boekje is ontwikkeld in samenwerking met Borre Educatief bv. Het boekje is van goede kwaliteit. Het boekje heeft een harde kaft. De kaft is voorzien van laminaat met linnenstructuur. Het boekje is 10,5cm breed en 14 cm hoog en past door de brievenbus.

Het boekje is geschikt voor jonge kinderen

Het boekje is vanaf 21 september te koop via bol.com en de webshop www.alzheimersocks.nl, op=op.

Initiatief

Het VUmc Alzheimercentrum heeft samen met partners uit het bedrijfsleven het Alzheimer Lab opgericht. Het Alzheimer Lab is een uitdagend programma waarbij teams van toptalenten de uitdaging aangaan om een social venture op te richten waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan
onderzoek naar de ziekte van Alzheimer bij het VUmc Alzheimercentrum.

Het programma wordt begeleid door een team van partners en adviseurs van KPMG, McKinsey & Company en andere individuele professionals. De manier waarop de teams invulling geven aan de social venture is volledig vrij. Een eerste resultaat van dit Alzheimer Lab zijn de Alzheimer SOCKS.

Het Alzheimer Lab is een uitdagend programma waarbij teams van toptalenten de uitdaging aangaan om een social venture op te richten waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan onderzoek naar Alzheimer bij het VUmc Alzheimercentrum. Het programma wordt begeleid door een team van partners en adviseurs van KPMG, McKinsey & Company en DDB. Voor meer informatie kun je kijken op www.alzheimerlab.nl.

De organisatie van het Alzheimer Lab stelt eisen aan de deelnemers. Om de kwaliteit van de projecten te waarborgen, alsmede de ontwikkelingen van ieder team inzichtelijk te maken, wordt ieder project beoordeeld aan de hand van de volgende criteria.

1. Duurzaamheid: De mate waarin het initiatief onderzoek naar de ziekte van Alzheimer structureel kan financieren
2. Innovatie: De mate waarin de het initiatief origineel, social, creatief en innovatief is
3. Directe impact: De mate waarin het initiatief binnen 9 maanden (be)staat en een aanzienlijk bedrag ophaalt
4. Geld: De hoeveelheid geld die er op lange termijn met het initiatief opgehaald kan gaan worden
5. Samenwerking: De wijze waarop binnen de teams wordt samengewerkt
6. Reputatie: Het resultaat moet positief bijdragen aan de reputatie van het VUmc Alzheimercentrum en in lijn zijn met bestaande activiteiten.

Alzheimer SOCKS is een initiatief van het Alzheimer Lab. Partners die de
introductie van de Alzheimer SOCKS mogelijk hebben gemaakt zijn:

- ALFRED
- Alzheimer Nederland
- ABN AMRO
- Aegon
- Bol.com
- DSM
- ESP Eurosox
- Jacqueline de Haas photography
- Jeans Centre
- Jumbo
- LEWIS PR
- Lyfter
- Montapacking
- Philips
- PostNL
- Sodexo
- Unilever
- VUmc Alzheimercentrum
- Ziggo

Sinds 2 september 2014 is de Stichting Smart Socks voor Alzheimer door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Dit houdt in dat giften aan de Stichting zowel voor donateurs als voor de Stichting fiscaal voordelig zijn. Donateurs mogen de giften aftrekken van de inkomstenbelasting en de Stichting betaalt geen schenkbelasting. Hierdoor komt een groter deel van de gift ten goede aan de Stichting.

Als je wilt participeren met het initiatief en sokken wilt gaan verkopen dan kun je contact met ons opnemen via info@alzheimer-nederland.nl.

Bedankt voor jouw interesse om vrijwilliger te worden voor het Alzheimer Lab. We komen graag met je in contact via info@alzheimer-nederland.nl.

Voor vragen over de marketingcampagne of mogelijke samenwerkingen kun je contact opnemen via info@alzheimer-nederland.nl.