Veelgestelde Vragen

De stichting achter dit initiatief, de ontwerpers en het reclame- en PR-bureau werken geheel belangeloos mee aan de actie. Alle winst die er wordt gemaakt komt ten goede aan Alzheimeronderzoek aan het van Alzheimercentrum Amsterdam. Dit is dus exclusief kosten die gemaakt moeten worden voor de productie van de sokken en transport. Per paar sokken gaat er minimaal €5,- rechtstreeks naar Alzheimeronderzoek

Met de aankoop van Alzheimer Socks steun je onderzoek naar Alzheimer en andere vormen van dementie in het Alzheimercentrum Amsterdam. Voor meer informatie over de huidige lopende onderzoeken kun je terecht op de website van het Alzheimercentrum Amsterdam .

- Elk kwartier komt er een Alzheimerpatiënt bij
- Op dit moment is dementie nog niet te genezen
- In 2050 zullen er 500.000 mensen in Nederland dementie hebben

Om verder te komen in de strijd tegen Alzheimer en dementie zal er veel onderzoek gedaan moeten worden. Om dit te financieren is er veel geld nodig.
Met het kopen van Alzheimer Socks draag je bij aan deze strijd!

Alzheimer Socks is een initiatief van Team Alzheimer wat door het Alzheimercentrum Amsterdam samen met KPMG en McKinsey & Company en andere partners uit het bedrijfsleven is opgericht.
- Het Alzheimercentrum Amsterdam is het grootste onderzoekscentrum van Nederland, dat zowel nationaal als internationaal intensief samenwerkt met de andere Alzheimercentra en Alzheimer Nederland
- Door deze nauwe samenwerking met andere Alzheimercentra in Nederland komt het geld dus ten goede aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie in heel Nederland

Voor meer informatie over Team Alzheimer kunt je terecht op https://www.teamalzheimer.nl/.

Dit is zeker mogelijk: een schenking kun je hier doen. Daarnaast kun je contact opnemen met Nicolle Dellaert: N.dellaert@amsterdamumc.nl of +31612714886.

Bestellen via de webshop

Bestellingen uit de webshop van www.alzheimersocks.nl worden binnen 4 werkdagen geleverd. Rondom de feestdagen kan dit iets langer zijn.

Meerdere sokken besteld?

Indien je meerdere Alzheimer Socks hebt besteld, kan het zijn dat je verschillende pakketten gaat ontvangen. Als je tot en met 9 paar sokken hebt besteld, zullen deze sokken in één of meerdere enveloppen worden verstuurd en kunnen deze enveloppen ook op verschillende momenten aankomen. Als je 10 of meer paar sokken hebt besteld, versturen wij de sokken in één pakket.

De verzendkosten zijn variabel en afhankelijk van de grootte van de bestelling. De kosten die wij maken voor het verzenden van de sokken worden op deze manier rechtstreeks doorberekend aan de koper. Dit doen wij om te kunnen garanderen dat er daadwerkelijk minstens €5 per paar sokken ten goede komt aan steunen van onderzoek naar alzheimer.

Grotere orders voor bedrijven op rekening kunnen per e-mail worden doorgegeven. Dan ontvang je een factuur en na betaling zal de bestelling binnen 4 werkdagen bij uw bedrijf worden bezorgt. Stuur in dit geval een mail naar info@alzheimersocks.nl

Als je niet kan betalen op onze website, probeer dan de volgende stappen:
- Controleer of je alle gegevens correct hebt ingevuld
- Controleer de internetverbinding
- Mocht dit niet werken, probeer het dan opnieuw door de pagina te herladen of een andere webbrowser te gebruiken.
- Wanneer je problemen blijft ondervinden, stuur dan een mailtje naar info@alzheimersocks.nl

Bestellingen die zijn geplaatst op de website kunnen uitsluitend naar adressen binnen Nederland worden verzonden. Mocht je toch sokken willen verzenden naar het buitenland, neem dan contact op met info@alzheimersocks.nl.

Website & privacy

Alle transacties worden verwerkt door Mollie betaaldiensten. Je gegevens zijn volledig veilig en worden alleen gebruikt voor het tot stand brengen van de betaling.

We gebruiken cookies voor het verzamelen van gebruikersdata om de website goed te laten functioneren. De cookies worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden en worden niet gedeeld met derde partijen.

Wanneer je je bestelling plaatst, word je gevraagd een aantal persoonlijke gegevens in te voeren. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het verzenden van de bestelling.

Problemen bij bestellen & retouren

Als de order bij ons binnen is, dan kan deze helaas niet meer gewijzigd worden.

Als het niet lukt om je bestelling te plaatsen, controleer dan of je alle informatie correct hebt ingevuld. Mocht dit het probleem niet oplossen, controleer dan de internetverbinding, herlaad de website of probeer een andere webbrowser.

Check je spam folder, het kan zijn dat de bevestigingsmail aangezien wordt voor spam en hier terecht komt. Je zou binnen 1 uur een bevestigingsmail moeten ontvangen.

Als je bestelling beschadigde of verkeerd verpakte items bevat, dan kun je het product retour sturen. Zie de retourprocedure.

Als er een artikel van je bestelling ontbreekt, dan kun je contact met ons opnemen via info@alzheimersocks.nl. Vermeld hierbij jouw bestelnummer, volledige naam en adres en het ontbrekende product.

Bij ontevredenheid of klachten, heb je het recht jouw bestelling tot 30 dagen na aankoop te retourneren, mits de producten onbeschadigd zijn. Team Alzheimer wijst je er graag op dat retouren ten koste gaan van de opbrengst voor onderzoek.

Als je de producten die je hebt ontvangen wilt ruilen of retourneren dan stuur je deze naar ons terug. Volg hiervoor de stappen op het retourformulier, vul het formulier in en stuur het met de onbeschadigde producten terug naar het adres op het retourformulier.

Na ontvangst van het pakket zullen wij het geld terugstorten. Wij vragen begrip voor het feit dat wij als ANBI stichting de kosten voor de retourzending niet kunnen overnemen. Je dient dus zelf het pakket te frankeren.

De sokken

Deze twee verschillende sokken symboliseren de verwarring waarmee mensen met alzheimer dagelijks te maken hebben. Door de sokken te dragen maak je Alzheimer bespreekbaar.

De herkomst van de sokken is Azië. De fabriek Interloop heeft CSR zeer hoog in het vaandel staan. Zij voldoen aan de strengste eisen m.b.t. het welzijn van hun werknemers en hebben recent een award gewonnen voor meest duurzame bedrijf. Kortom, Interloop onderscheidt zich juist hierdoor t.o.v. andere bedrijven in Azië. Kijk voor meer info op www.interloop-pk.com.

De Alzheimer Socks worden in een fabriek gemaakt waar uitsluitend gewerkt wordt met hoogwaardige materialen. Daarnaast staan bij deze fabriek het milieu en het welzijn/de arbeidsomstandigheden van de medewerkers voorop. Hiervoor beschikt men ook over diverse certificaten die dit bevestigen en borgen.

We fotograferen al onze items met de intentie een realistische weergave van de producten op de site te geven. Het product zal dus niet of nauwelijks afwijken van wat je ziet op de foto’s.

De sokken zijn verkrijgbaar in de maten 35-38, 39-42 en 43-46. De sokken volgen de Europese schoenmaten, maar vallen relatief klein en kunnen nog iets krimpen in de was.

De Alzheimer Socks zijn onder andere verkrijgbaar bij C&A, Jumbo, Picnic, Bol.com en via de webshop www.alzheimersocks.nl.

Alzheimer Socks 2021: 65% katoen, 33% polyamide, 2% elasthan lycra.
Alzheimer Sport Socks 2021: 74% katoen, 24% polyamide, 2% elasthan lycra.
Op het etiket van de sokken staat het wasvoorschrift duidelijk aangegeven.

De sokken vallen relatief klein en kunnen nog iets krimpen in de was.

Initiatief

Team Alzheimer, voorheen Alzheimer Lab, is een samenwerkingsverband van Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven. Teams met toptalenten uit toonaangevende Nederlandse bedrijven en onderzoekers van Alzheimercentrum Amsterdam werken samen aan innovatieve fundraisingprojecten. Doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar alle vormen van dementie. Door kennis, ervaring en organisatiekracht te bundelen en dankzij de professionele begeleiding vanuit bedrijven als KPMG en McKinsey komen de teams tot een optimaal resultaat.

Alzheimer Socks is één van de eerste initiatieven van Team Alzheimer. Enkele andere succesvolle initiatieven van Team Alzheimer zijn: #OepsVergeten en de Alzheimer Challenge.

Voor meer informatie over Team Alzheimer kunt je terecht op https://www.teamalzheimer.nl/.

De organisatie van het Alzheimer Lab stelt eisen aan de deelnemers. Om de kwaliteit van de projecten te waarborgen, alsmede de ontwikkelingen van ieder team inzichtelijk te maken, wordt ieder project beoordeeld aan de hand van de volgende criteria.

1. Duurzaamheid: De mate waarin het initiatief onderzoek naar de ziekte van Alzheimer structureel kan financieren
2. Innovatie: De mate waarin de het initiatief origineel, sociaal, creatief en innovatief is
3. Directe impact: De mate waarin het initiatief binnen 9 maanden (be)staat en een aanzienlijk bedrag ophaalt
4. Geld: De hoeveelheid geld die er op lange termijn met het initiatief opgehaald kan gaan worden
5. Samenwerking: De wijze waarop binnen de teams wordt samengewerkt
6. Reputatie: Het resultaat moet positief bijdragen aan de reputatie van het Alzheimercentrum Amsterdam en in lijn zijn met bestaande activiteiten.

Dit jaar zijn onze partners onder andere:

- ABN AMRO
- Euro Sox Plus BV
- HST Groep
- Interloop
- Jeans Centre
- Jumbo
- LEWIS PR
- Lyfter
- Philips
- Sodexo
- Unilever
- Picnic
- Bol.com
- C&A

Sinds 2 september 2014 is de Stichting Smart Socks voor Alzheimer door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Dit houdt in dat giften aan de Stichting zowel voor donateurs als voor de Stichting fiscaal voordelig zijn. Donateurs mogen de giften aftrekken van de inkomstenbelasting en de Stichting betaalt geen schenkbelasting. Hierdoor komt een groter deel van de gift ten goede aan de Stichting.

Als je wilt participeren met het initiatief en sokken wilt gaan verkopen dan kun je contact met ons opnemen via info@alzheimersocks.nl.

Voor vragen over de marketingcampagne of mogelijke samenwerkingen kun je contact opnemen via info@alzheimersocks.nl.