Koop deze producten en steun
onderzoek naar Alzheimer.

 

1 op de 5 mensen krijgt alzheimer of een andere vorm van dementie. Toch wordt er veel te weinig over gesproken. Door deze sokken te dragen maakt je alzheimer bespreekbaar. De winst komt volledig ten goede aan alzheimer onderzoek aan het Alzheimercentrum Amsterdam.

Help alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

 

 

Danielle is een held op sokken

“Mama is door de ziekte van Alzheimer gedwongen te leven in het moment. De tijd is heel lang lief voor haar geweest, maar de laatste maanden worden de heldere momenten steeds korter en dus belangrijker.” Danielle, draagt de sokken met trots voor haar moeder.

 

 

Sander is een held op sokken

“Ongeveer 2 jaar geleden hebben de artsen een agressieve vorm van Alzheimer bij mijn vader, toen 61, geconstateerd. Met veel pijn en moeite hebben wij recentelijk met de familie moeten besluiten dat hij niet meer thuis kan wonen. Door het opnameproces van dichtbij mee te maken ervaar ik de grote uitdagingen die er liggen voor de zorg aan dementiepatiënten.” Daarom is Sander een held op sokken voor zijn vader.

 

 

Merel is een held op sokken

“Mensen met een geheugenprobleem zoals de ziekte van Alzheimer zijn zo kwetsbaar. Als verpleegster in het Loggerhuis wil ik er alles aan doen om deze groep een veilig en geborgen gevoel te geven.” Merel, dagelijks een held op sokken voor de bewoners van verzorgingstehuis het Loggerhuis.

 

Wist je dat

  • Elk kwartier komt er een Alzheimerpatiënt bij
  • 10% van de Alzheimerpatiënten is jonger dan 65 jaar
  • Alzheimer is de duurste ziekte in Nederland
  • Van de top 10 doodsoorzaken is dementie de snelst groeiende
  • Er zijn nu ongeveer 270.000 mensen met dementie in Nederland
  • In 2050 hebben 500.000 Nederlanders dementie, merendeel ziekte van Alzheimer
  • 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie
  • Ziekte van Alzheimer kan nog niet genezen worden, maar wel behandeld

 

Het Alzheimercentrum Amsterdam heeft als doel om de ziekte van Alzheimer zo snel mogelijk behandelbaar te maken. Maar hier is geld voor nodig, veel geld.

 

Klik hier voor meer informatie