spijkersspijkers

Gebruiken hun individualiteit voor hun gemeenschappelijke visie.

Spijkers & Spijkers is sinds 2000 een bekende naam in mode-minnend Nederland, de zussen Truus en Riet Spijkers vormen samen het modeontwerpersduo achter het label en hebben vele (inter)nationale prijzen mogen ontvangen voor hun werk (o.a. het Cultuurfonds Mode Stipendium in 2013). Na het volgen van de opleiding modevormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten (nu ArtEZ) in Arnhem, volgden de tweelingzussen Truus en Riet Spijkers nog een master aan het Fashion Institute Arnhem. Waarna zij in 2000 hun label Spijkers & Spijkers oprichtten. Het label van Truus en Riet richt zich op de onafhankelijke en eigenzinnige vrouw. De collectiestukken kenmerken zich door uitgesproken kleurgebruik en grafische vlakverdeling.

Voor de Alzheimer SOCKS hebben Spijkers & Spijkers sokken ontworpen voor die geschikt zijn voor heren, dames en kinderen. Twee verschillende sokken, die de verwarring symboliseren waarmee Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben.

Truus en Riet hebben voor de Alzheimer SOCKS een “tweelingsok” ontworpen. Zij hebben zich laten inspireren door hun eigen tweelingschap en de verwarring die zij als gelijkende zussen oproepen. Truus: “Wij lijken óók op elkaar maar zijn niet hetzelfde en dat roept héél vaak verwarring op”.

Ook in hun eigen leven hebben Spijkers & Spijkers gezien wat Alzheimer met de patienten en de omgeving van de patienten doet. Daarom was de keuze ook snel gemaakt om de nieuwe editie van de Alzheimer SOCKS te ontwerpen, om zo met hun talent een positieve bijdrage te leveren aan onderzoek maar zeker ook aan het bespreekbaar maken van de ziekte en de impact die de ziekte heeft op de familie en vrienden. Ook hun opvallende ontwerpen zijn vaak een reden tot gesprek en streven het doel na om iedereen de kracht te geven te zijn, wie ze willen zijn. En dat sluit mooi aan op het motto van de Alzheimer SOCKS …

… Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

Bezoek ook de website van Spijkers & Spijkers.

Borre_en_de_sokken_van_oma_Borre_Naam_Vrijstaand

Borre en de sokken van oma’ is een speciale editie van de bekende ‘Borre reeks’, geschreven door auteur Jeroen Aalbers.

De Borre Leesclub groeit met uw kind mee, met kinderboeken, clubbladen en meer. Borre speelt een hoofdrol in deze populaire serie. De boeken over Borre zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Voor elke groep van de basisschool is er een serie boeken, speciaal afgestemd op die leeftijd.
De boeken ondersteunen het leesonderwijs, onder andere door de interactieve onderdelen.

Klik hier om meer te weten te komen over de Borre leesclub.