Ontwerpersduo Alzheimer Socks 2018: Naomi & Opa Willem

Anders dan voorgaande jaren, waarbij er werd samengewerkt met Nederlandse ontwerpers, zijn de Alzheimer SOCKS van dit jaar ontworpen door alzheimerpatiënt Willem en zijn kleindochter Naomi.  Inmiddels werd meer dan een jaar geleden bij Willem alzheimer geconstateerd. Sinds die dag is alles veranderd. Iedere dag verliezen de naasten van Willem een stukje van hem.

Willem en Naomi zijn de winnaars van de ontwerpwedstrijd waarbij mensen met dementie en hun naasten gevraagd werden de nieuwe Alzheimer SOCKS te ontwerpen en hun verhaal te delen. Tijdens het ontwerpen van de sokken was Naomi verbaasd toen opa Willem koos voor vrolijke kleuren in plaats van grijze en neutrale kleuren. Voor de Alzheimer SOCKS hebben Willem en Naomi sokken ontworpen die geschikt zijn voor zowel heren en dames. Twee verschillende sokken, die de verwarring symboliseren waarmee Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben.

De volledige opbrengst van de Alzheimer SOCKS gaat naar onderzoek door het Alzheimercentrum Amsterdam.

Ontwerpersduo Alzheimer Socks 2017: Spijkers & Spijkers

Voor de Alzheimer SOCKS hebben Spijkers & Spijkers sokken ontworpen voor die geschikt zijn voor heren, dames en kinderen. Twee verschillende sokken, die de verwarring symboliseren waarmee Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben.
Truus en Riet hebben voor de Alzheimer SOCKS een “tweelingsok” ontworpen. Zij hebben zich laten inspireren door hun eigen tweelingschap en de verwarring die zij als gelijkende zussen oproepen. Truus: “Wij lijken óók op elkaar maar zijn niet hetzelfde en dat roept héél vaak verwarring op”.